Pravno obvestilo
PRAVNO OBVESTILO

Uporaba oziroma namen tega pravnega obvestila je za spletno stran www.avtostar.si z njenimi podstranmi. Lastnik spletne strani www.avtostar.si je družba iPRONOVA d.o.o.. Vse pravice so pridržane. Informacije in podatki na spletni strani www.avtostar.si so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine družbe iPRONOVA d.o.o. ali pravnih subjektov, katerih vsebine so vključene v www.avtostar.si.

1. SPLOŠNE DOLOČBE

S tem pravnim obvestilom se določajo pravice in dolžnosti družbe iPRONOVA d.o.o., ekipe spletne strani www.avtostar.si in njenih uporabnikov. Vsi uporabniki uporabljajo www.avtostar.si na lastno odgovornost. Vse informacije in podatki na spletni strani www.avtostar.si so informativne narave. Družba iPRONOVA d.o.o. bo po svojih najboljših močeh skrbela za nemoteno delovanje spletne strani www.avtostar.si in ne prevzema nikakršnih odgovornosti v primeru nezmožnosti dostopa do spletne strani, nezmožnosti oglaševanja oglasov in dostopa do informacij in podatkov na spletni strani. Družba iPRONOVA d.o.o. ni odgovorna za nastalo škodo na računalnikih in računalniški opremi, tablicah in pametnih telefonih, preko katerih se dostopa do spletne strani www.avtostar.si v primeru poškodb, ki jih povzročajo virusi, trojanski konji. Družba iPRONOVA d.o.o. prav tako ni odgovorna za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani www.avtostar.si. Za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti vsebine www.avtostar.si družba iPRONOVA d.o.o. ne odgovarja. Naloga družbe iPRONOVA d.o.o. bo truditi se za ažurnost in popolnost, ter točnost podatkov, vsebovanih na spletni strani in njenih podstraneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi ažurnosti in popolnosti, ter točnosti.

2. OMEJITEV ODGOVORNOSTI – OGLAŠEVANJE

Družba iPRONOVA d.o.o. ne odgovarja za resničnost objavljenih podatkov na spletni strani www.avtostar.si s strani pravne osebe ali fizične osebe. Vsak nakup ali prodaja vozila oz. predmeta in ostale opreme objavljene na spletni strani www.avtostar.si je medsebojni dogovor med prodajalcem in kupcem, zato družba iPRONOVA d.o.o. ni vpletena posredno ali neposredno v ta dogovor in ne odgovarja za nastalo škodo, katera bi nastala v pogodbenem odnosu med prodajalcem in kupcem. Družba iPRONOVA d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za celotno vsebino oglasa, vključno s priloženimi fotografijami, objavljeno ceno, ter navedbo pravilnih kontaktnih podatkov. Odgovornost prevzema izključno oglaševalec, ki objavi oglas na spletni strani www.avtostar.si. Družba iPRONOVA d.o.o. si pridržuje pravico dodatnega preverjanja oglasa pred objavo, zavrnitve objave oglasa, izbrisa ali blokade objave celotne vsebine ali kateregakoli dela oglasa, v kolikor je ta vsebinsko sporen, zavajajoč ali kakorkoli neprimeren za objavo po kriteriju družbe iPRONOVA d.o.o.. Oglas torej ne sme vsebovati:

 • nepravilno objavljenih kontaktnih podatkov
 • neresničnih kontaktnih podatkov
 • neprimerne ali sporne fotografije (kopirane iz drugega medija oz. druge spletne strani ali iz oglasa drugega prodajalca, oglaševalca)
 • neprimerne vsebine (oglas za predmet, ki ni vozilo in nadomestni deli ter ostala oprema, npr. oglas za živali, hišne ljubljenčke, živilski in kmetijski oglasi, oblačila in obutev itd.)
 • ponudbe komercialne linije 090 (vroča linija, vedeževanje ipd.)
 • zavajajoče cene (v primeru ko v ceno ni vključen DDV in DMV)
 • večkratnega objavljanja istega oglasa (isti oglaševalec z istim oglasom objavljen večkrat dnevno, ob tem pa stari oglas odstranjen)
 • oglaševanja spornih izdelkov (piratski izdelki, kopirani izdelki ipd.)
 • oglasa »KUPOVANJA« (spletni portal je namreč namenjen le prodaji)
Oglaševalec z oddajo oglasa prevzema tudi celotno kazensko in odškodninsko odgovornost, povezano z oddajo, urejanjem, brisanjem in vsebino celotnega oglasa ali kateregakoli dela vsebine oglasa.

3. OMEJITEV ODGOVORNOSTI – PLAČILO VSEBINE IN OBJAVE OGLASA

V primeru zamude plačila za objavo oglasa si družba iPRONOVA d.o.o. pridržuje pravico do takojšnje zavrnitve objave, blokade oziroma izbrisa objave ali zavrnitve dostopa do uporabniškega računa. V takšnem primeru si pridržujemo pravico do takojšnje prekinitve naročniškega razmerja z neplačnikom. Prav tako si pridržujemo pravice do zavrnitve objave, blokade oziroma izbrisa objave ali zavrnitve dostopa do uporabniškega računa trgovcu oziroma oglaševalcu, ki ima evidentirano pomanjkanje sredstev na računu v Evidenci o neporavnanih obveznostih Banke Slovenije. V primeru, da je trgovec oziroma oglaševalec že objavljal na spletni strani www.avtostar.si (isti trgovec ali lastnik družbe, solastnik družbe, isti kontaktni podatki oziroma ista kontaktna oseba) in ni poravnal vseh obveznosti v celoti, si družba iPRONOVA d.o.o. pridržuje pravico zavrnitve registracije trgovca.

4. NA SPLETNI STRANI WWW.AVTOSTAR.SI NI DOVOLJENO:

 • posredovanje dostopnih podatkov tretjim osebam
 • poskus pridobitve in uporabe dostopa, ki je bil dodeljen drugim uporabnikom
 • posredovanje lažnih ali zavajajočih osebnih podatkov pri oddaji oglasa in urejanju oglasne vsebine
 • uporaba podatkov, objavljenih na strani www.avtostar.si in njenih podstraneh v komercialne namene
 • namerno onemogočanje uporabe spletne strani www.avtostar. si drugim uporabnikov spletne strani
 • spreminjanje podatkov, ki so v lasti drugih uporabnikov
 • kršenje načela tajnosti in objavo podatkov, ki so v lasti drugih uporabnikov
 • kršenje avtorskih pravic
 • oglaševanje oglasov z neprimerno, žaljivo, pornografsko vsebino
 • uporaba programov in aplikacij, katerih namen ali posledica je kršenje integritete in stabilnega delovanja računalnika, računalniškega sistema ali omrežja oziroma delovanje spletne strani www.avtostar.si Oglaševalec se strinja, da se ob oddaji oglasa na spletno stran www.avtostar.si zabeleži datum in ura ter IP številka oziroma naslov uporabnika ali izvora ter da se v primeru suma, ko je prišlo do kaznivega dejanja ali nedopustnega ravnanja oglaševalca, odredi potreben sodni pregon proti oglaševalcu, navedeni podatki pa se posredujejo ustreznim službam.

5. OMEJITEV UPORABE INFORMACIJ, PODATKOV IN GRADIV

Informacije, podatke in gradiva, ki so prikazana na spletni strani www.avtostar.si, lahko uporabljate za osebno uporabo, pri čemer ne smete spreminjati vsebine, označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Prav tako je dovoljeno nalaganje in tiskanje informacij, podatkov in gradiv z namenom ogledovanja in branja ter uporabe za nekomercialne namene. Vsebina in informacije objavljene na spletni strani www.avtostar.si so standardizirane. S pomočjo različnih aplikacij je prikaz podatkov poenoten, prikaz fotografij optimiziran, podatki pa tako razvrščeni, da pred vnosom posameznih podatkovnih vsebin pred objavo oglasa dobijo večjo težo. Tako se oglaševalec strinja, da pridobi družba iPRONOVA d.o.o. avtorsko pravico objave in distribucije vsebine objave oglasa, posameznega dela oglasa ali fotografije.

Oglaševalec se strinja, da se v izogib nepooblaščenemu kopiranju vseh fotografij, objavljenih na spletni strani www.avtostar.si in na njenih podstraneh, označijo z oznako Copyright (C) www.avtostar.si ali kakršnokoli drugo oznako, ki jo za takšne potrebe uporabi družba iPRONOVA d.o.o.. Vsako drugo kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij, podatkov, fotografij in gradiv na spletni strani www.avtostar.si z njenimi podstranmi ali njihovo pošiljanje po elektronski pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja družbe iPRONOVA d.o.o. je prepovedano. Prepovedana je tudi uporaba kateregakoli drugega člena na spletni strani www.avtostar.si za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno rabo. Registrirani trgovci imajo v času veljavnega naročniškega razmerja pravico uporabljati vsebino oziroma svoje oglase, ki so objavljeni na spletni strani www.avtostar.si na svoji spletni strani ali v tiskani obliki na svojem prodajnem mestu v prodajnem salonu oziroma na sedežu podjetja. Uporaba teh podatkov ni dovoljena (npr. seznam oglasov trgovca na spletni strani ali podstrani www.avtostar.si) kot vir podatkov za objavo v drugih medijih! Družba iPRONOVA d.o.o. ne odgovarja za vsebino spletnih strani kot tudi za obliko spletne strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletno stranjo www.avtostar.si. V vseh primerih pri obiskih in uporabi spletnih strani je odgovornost družbe iPRONOVA d.o.o. izključena.

To pravno obvestilo lahko družba iPRONOVA d.o.o. kadarkoli spremeni in uporabniki se zavezujejo, da ga sprejmejo v kakršnikoli spremenjeni obliki, zato uporabnikom priporočamo, da v primeru uporabe spletne strani www.avtostar.si spremljate pravno obvestilo na teh straneh, kot tudi njegovo spreminjanje. Z uporabo te strani ste potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate. Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili in pogoji ni dovoljena. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili in pogoji, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

6. O PRAVNEM OBVESTILU

Družba iPRONOVA d.o.o. si pridržuje pravico spremembe spletne strani www.avtostar.si in njenih podstrani ter spremembo pravnega obvestila kadarkoli in brez predhodnega obvestila, pri tem pa ne prevzema nikakršne odgovornosti za nastanek posledic teh sprememb.

Kontakt
intro text
ZAKAJ E-OBVEŠČANJE?

Iskanje novega jeklenega konjička lahko vzame veliko časa. Po zadnjih raziskavah podjetja Google Inc. uporabniki porabijo na spletu v povprečju 18 ur, preden se odločijo za nakup novega vozila.

Zato smo pri Avtostar.si razvili aplikacijo e-obveščanje. Omogoča ti, da na svoj e-naslov dnevno prejemaš le tiste oglase, katere želiš. Enostavno izpolniš iskalne kriterije in se prijaviš. Za vse ostalo poskrbimo mi.

KAKO SE NAROČIM NA E-OBVEŠČANJE?
1. Izpolni kriterije po svojih željah, kot npr. znamka, model, cena... in klikni na "Poišči" 2. S preusmeritvijo na seznam željenih oglasov enostavno klikni na »Obveščaj me o oglasih«. 3. Z dodajanjem e-naslova je postopek zaključen. Dnevno boš prejemal oglase vozil, ki ustrezajo tvojim kriterijem.
zapri
Vaše mnenje
Veseli bomo Vaših idej in predlogov za izboljšanje avtostar.si. Prosimo uporabite spodnji obrazec.
Avtostar obvestilo
Veseli smo, da ste izbrali spletni portal Avtostar za registracijo in objavljanje oglasov. Ker je spletna stran Avtostar v fazi izdelave in zbiranja baze vozil za pravne osebe, registracija za fizične osebe še ni mogoča.

V kolikor ste pravna oseba, se registrirajte TUKAJ. V nasprotnem primeru nam zaupajte Vaš e-naslov in z veseljem Vas bomo obvestili o možnosti registracije.

Hvala za razumevanje.
S spoštovanjem, Ekipa Avtostar.